Facebook'ta Dolandırıcılık Dikkatli Olun!

Facebook’ta dolandırıcılar yeni taktiği ile bir çok vatandaşımızı kandırmaya devam ediyor.

Facebook kullanıcılarının hesabını ele geçiren dolandırıcılar arkadaş listesindekiler le normal konuşmaya başlıyor ve telefon numarasını alıyor.Bu numaraya herhangi indirimli bir ürün veya hizmetin 50 TL karşılığında almak için bu mesajı ‘evet’ veya ‘onay’ yazarak üç dakika içerisinde cevaplayınız’ diye bir mesaj geliyor.Mesajı ‘evet’ yazıp cevaplayarak 7979 numaralı servise gönderdiğiniz zaman dolandırıcı amacına ulaşmış oluyor ve para hesabınızdan gidiyor.

Bu sırada dolandırıcılar mesajın ulaşıp ulaşmadığını takip etmek için facebook’tan hala sizinle irtibat halinde oluyor.Sadece hizmet veya ürün kampanyalarından bahsetmeyen dolandırıcılar ayrıca sınır tanımıyor.Şehit ailelerine yardım adı altında kullanıcılara dolandırmaya çalışıyor.

İnternethukuku olarak dolandırıcılarla yaptığımız konuşma sonucu gelen mesaj ; 7979 : oasis’den 60 Tl karşılığı hizmet almak için bu mesajı EVET yazın cevaplayıniz.Bu işlem size ait değilse onay vermeyiniz.MH:sayilar Koşu ve şartlar : site linkleri gibi bir mesaj cep telefonuma geldi.

Dolandırıcının konuşması ; Cep telefonuna gelen mesaja onay vermeyince önce ” Fail! ” yazılı bir mesaj daha geliyor ve daha sonra aynı kampanya mesajı geliyor. Onay verdiğiniz takdirde faturalı hatlardan 60 tl çekiyor. Bu konuda siteden ve facebook’tan bana gelen şikayetler de bir hayli artmış durumda. Kesinlikle bu tarz konuşmalara ve mesajlara itibar etmeyin.

Kaynak:internethukuku.net