Facebook'u Eski Haline Getirin

Tasarım değişikliğinden sonra eleştirilerin merkezi haline gelen Facebook kullanıcılarına güzel bir haberimiz var. Anlatacağımız bu yol sayesinde profilinizi eski sade haline dönüştürebileceksiniz.

Kişilerin sanal geçmişlerini film şeridi gibi gözler önüne seren uygulamayı beğenenlerin yanısıra azımsanmayacak oranda sevmeyen de oldu. Fakat yeni profile geçen kullanıcılar buna ek olarak, sağ menüye yerleşen ve iki bölümden oluşan entegre sohbet ve akış özelliklerinden de yakınmaya başladı. 
Her ne kadar -şimdilik- Timeline tasarımından eski versiyona dönmenin bir yolu olmasa da Facebook'un birkaç yeni özelliğini eklentilerle devre dışı bırakabilmek mümkün. İşte sosyal ağ için geliştirilen ve birçok kullanıcı tarafından bilinmeyen uygulamalar.


İlk eklentimiz, kullanıcı duvarının sağ bölümünü boydan boya kaplayan haber  akış bölümünü engellemeye yarıyor. Eklentiyi kurduktan sonra sağ alana yerleşen seçenek sayesinde, arkadaşlarınızın sitede neler yaptığını anlık olarak bildiren bu fonksiyonu kapatabiliyorsunuz.

Bunun yanında herbir gönderinin köşesinde beliren -o içeriği öne çıkanlar bölümüne koymaya yarayan- mavi renkli üçgeni de engelleyebiliyorsunuz. Dilerseniz yine tek tıkla aktifleştirebilmeniz mümkün.


Soru ve Anketleri Engelleyin
Aslında ilk çıktığı günlerde oldukça ilgi gören ve özellikle büyük markalar için bir nevi kamuoyu araştırması özelliği taşıyan soru ve anket özelliği kısa sürede amacından sapmaya başladı.İnternet kullanıcılarının neredeyse en ufak bir şeyi dahi sorulaştırıp arkadaşlarına sormasıyla kısa sürede insanları sıkmaya başlayan özelliği devre dışı bırakabilmek mümkün. Geliştirilen eklenti sayesinde Facebook hesabınızı bu iki özellikten kurtarabilirsiniz.

Fotoğrafları Eski Stilde Görüntüleyin
Belki de en çok eleştiriye maruz kalan fonksiyonların başında yenilenen fotoğraf görüntüleme editörü geliyor. Yeni sistemde tıklanan görseller "Lightbox" özelliği ile açılır pencere (pop-up) şeklinde yayınlanıyor.Durumdan rahatsız olan geliştiriciler de duyurdukları eklenti sayesinde bildiğimiz klasik tasarıma geçmeyi sağlıyorlar. "İleri - Geri" butonlarının da olduğu editör, yeni tasarımı sevmeyen kullanıcıların ilgisini çekiyor.

Facebook Chat Geri Geldi
Üyelerin arkadaşlarıyla sohbet etmesini sağlayan Facebook Chat de değişim rüzgarından nasibini alan isimlerden birisi. Haber akışının hemen altına eklenen yeni sohbet bölümünde kaydırma çubuğu ile tek liste var.Ancak birçok kullanıcı -üzerinden her ne kadar uzun süre de geçmiş olsa yeni sohbet fonksiyonuna bir türlü alışamadı. Soruna çözüm olması açısından geliştirilen bu eklenti sayesinde bildiğimiz, alıştığımız Facebook Chat geri geliyor.

"Yorum Yap" Butonu Henüz Ölmedi
Yenilenen tasarımda arkadaşlarınızın gönderilerine yorum yazdıktan sonra yayınlamak için "Enter"a basmanız yeterli oluyor. Ancak kimi kullanıcılar -alışkanlıktan dolayı- yorumlarında bir alt satıra geçmek için "Enter"ladığında yorum otomatik olarak yayınlanıyor.Bu durumu çözecek olan eklentinin ismi ise Facebook Comment Fixer. Mavi "Yorum Yap" butonunu geri getiren eklenti, özellikle sanal sosyallerin büyük beğenisini topladı.


Kaynak: http://shiftdelete.net/facebooku-eski-haline-getirin-34486.html